E-Handel

Omsättningen ökar
2012 gjorde den svenska internethandeln en ökning med 14 procent i jämförelse med tidigare år, och hade en omsättning på 31 miljarder kronor. Det är en ökning med 3,6 miljarder från 2011 då internethandeln omsatte 27,7 miljarder kronor. Den här statistiken visar e-barometern i mars 2013, som presenterades av Posten i samarbete med HUI research. Experter inom området förutser att internethandeln kommer att öka ytterligare och att det är framtidens första alternativ för konsumenter.

Starta E-Handel
Anledningen till att online-butiker blir populärare och populärare är delvis på grund av avsaknaden av dyr personalkostnad, det är också en relativt stor skillnad på driftkostnader jämfört med en riktigt markbutik.

Det ligger definitivt i tiden att starta online-butiker, men nästan oavsett vad du vill sälja på webben så finns det konkurrenter som säljer liknande produkter – nyckeln är att sticka ut på ett eller annat sätt från sina konkurrenter, det kan handla om att ha den bästa marknadsföringen, produkt, pris eller den bästa webbplatsen. Något som vi på Joomladay har lärt oss är att det är viktigt att man prioriterar marknadsföring men också webbplatsen. Har en webbplats som konverterar bra är det nästan garanterat att din online-butik kommer att omsätta mera, men det är också viktigt att man tänker på betalningsprocessen, betalningsmetoder och hur lätt användaren kan titta igenom utbudet på  webbplatsen. Är inte din E-handel tillräckligt användarvänlig för besökarna så finns risken att potentiella kunder väljer en annan hemsida eftersom att din är alldeles för krånglig.

Tänk på att eftersom du inte kan representera din online-butik på samma sätt som en markbutik gör det så är det extra viktigt att din webbplats ser inbjudande ut.

Vad erbjuder en Webbyrå?
Det är ett väldigt komplext uppdrag att utveckla en online-butik helt själv, därför så finns det företag som är experter på området och kan erbjuda en komplett lösning när det kommer till allt tekniskt.

Webbyrå som erbjuder kostnadsfri rådgivning

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>